Tarieven behandeling mondhygiëne

Vastgestelde tarieven

Wij werken net als tandartsen met vastgestelde tarieven. Voor ons als mondhygiënisten zijn dat vooral codes voor consulten, mondhygiëne instructies, gebitsreiniging en parodontologie.

Als u aanvullend verzekerd bent voor tandheelkunde en/of mondhygiëne behandelingen, kunt u op de website van uw verzekeraar zien welke codes uw verzekeraar vergoedt.

Wij werken op basis van een lijst met prestatiecodes.

Actuele tarieven preventieve mondzorg en parodontologie

De actuele tarieven die wij hanteren kunt u bekijken op de website:

allesoverhetgebit.nl

Preventieve mondzorg valt onder “code M”.

Actuele tarieven voor mondverzorging – “code M”

Parodontologie, een speciale behandeling voor het tandvlees en de tandwortels, valt onder “code T”. Bij een tandarts-verzekering wordt hiervan ook een deel vergoed, afhankelijk van de afgesloten verzekering.

Actuele tarieven voor mondverzorging – “code T”

Verzekeringsvoorwaarden

Niet alle verzekeraars vergoeden alle behandelcodes en er is vaak verschil tussen de verzekeraars onderling. Kijkt u goed in uw verzekeringsvoorwaarden.

Behandeling jongeren onder 18 jaar volledig vergoed

De behandeling bij de mondhygiënst voor jongeren onder de 18 jaar wordt volledig vergoed vanuit het basispakket. Zij kunnen zonder verwijsbrief een afspraak maken.

Pin-betaling

U kunt na de behandeling direct afrekenen met een pin-betaling. U krijgt direct de factuur met behandelcodes mee, of krijgt deze via de e-mail toegezonden.